Selamat bersalin

Due saye 21/9 tapi kene serah diri 6/9 sebab gdm on ubat dan insulin. Tapi tak dan serah diri baby dah keluar 29/8 mase 36 minggu 5 hari. Saye bersalin sangat2 mudah alhamdulillah. Sakit contraction pun 40 minit je. Semoga ibu2 yang due bulan 9 dipermudahkan proses bersalin dan selamat semuenye.

18 Balas

Saya pun harap begitu. On gdm. Kena serah diri 2 minggu sebelum due. 31/8 ni p PAC. Doctor check I tak ada apa2 baby Punya berat baru 2.6 kg. Dia ingatkan baby I besar sangat. 😂 Isnin depan 4/9 masuk lagi hospital. Tak nak czer. Harap baby bagi kerjasama Isnin ni natural pecah air ketuban then beranak.

saya due 23/9.. pun sama bersalin 29/8 haritu.. 36 minggu 3 hari..tp sy xde gdm or darah tinggi.. leaking ketuban terus ke hospital n warded..semua normal.. alhamdulillah bersalin normal tanpa induce tanpa kena gunting..

8mo ago

ada tips tk,mcm mna tk gnting

Due sy nak dekat dgn sis 25/9 doktor suruh serah diri 4/9. sama jugak gdm and on ubat. doakan sy dipermudahkan bersalin mcm sis ye ,tak sabar nak tgk baby 😭😭 tapi sis kena induce tak ??

8mo ago

Semoga proses bersalin sis dipermudahkn dan selamat keduanye. Saye kne induce drip dkt labour room utk cptkn bukaan. Sbb sebelum induce tu sye mmg tkde rse sakit contraction walaupun dh 6cm. Lepas induce baru sakit contraction tu dtg.

wah alhamdulillah..tahniah sis..due date saya 22/9 dan skrg pun tgh nervous menunggu hari ja ni..baby kerap mengeras dah skrg.. nervous nk bersalin tu🥹

Bestnyaaa due date kita sama tapi sekarang kira saya tengah menunggu hari je. Sis buat apa dapat mudahkan process bersalin saya nervous yang teramat ni

8mo ago

Goodluck sis, dh tk lame dh tu. Dh hujung2 tu sye kerap jln ajak suami prgi mall, pstu sye bnyk ckp dgn bby. Itu je rse nye yg sye buat mse hujung2 tu. Sye pun mcm awk mule2 nervous, tpi bile kite dh smpai dlm labour room tu smue perasaan tu hilang 😂

bestnya. sy due 25/9 baby x nk keluar lg. aritu jumpa pakar sbb baby kecik dan air ketuban kurang. tp doc pakar nak pantau lg dua minggu. huhu

alhamdulilah sng hati dgr. harap2 kita semua pn sme mcm tu. risau jgk kne serah diri awal, dok pujuk2 baby keluar ikut tarikh🤭

sama laa sy due sepatutnya 20/9 kna serah diri 30/8 tp 29/8 dh kna emgency czer . hehehe . sakit czer pon dok rsa lg 😅

due date sye 5/9 kne serah diri jugak , sebab tkde tanda awk , bukakan baru 2cm , sye pon mcm awk gdm diet

8mo ago

Goodluck sis semoga dipermudahkn

doakan sy jga ya due 22.9 .semoga besalin sebelum due gdm on diet x ble limpas due