Tolong 39week 2day

Due lagi 5 hari belum ada tanda nk bersalin,macam mana nk cepatkan bukaan#ingintahu #firstmom #pleasehelp #seriusnanya

11 Balas

cuma boleh cakap baby akan keluar tepat pada masa nya. sbb sy masa 2nd baby pon mcm awak risau baby xnk keluar. sy sgt aktif. berjalan byk. siap ikot family g jalan2. berkerja pon smpi hari bersalin. senaman nk cpt kn bukaan pon sy buat. last2 baby keluar masa 39w4d. itu pon selepas sy melawak dgn opis mate. sy ckp cuba pujuk baby tengok. dia seronok sgt duduk dlm xnk keluar. dia pujuk2 tu sat2 ptg tu rasa contraction😂. yg mama dgn babah dia pujuk xjln. bersama suami. air mani suami tu natural induce utk kita.

8mo ago

kalau 2nd baby, sy contraction dkt office😅. makin lama makin kerap. tanda lain xde. sy inform hr ckp nk bersalin satu opis panik😂. sy siap ckp drive keta g hospital. smpi doctor check dh 4cm. masa tengah tggu nk masok labour room baru air ketuban sy pecah awak. pecah masa duduk ats wheelchair

sy pon dulu air ketumban pecah ingt dh boleh nk bersalin sekali baby xmau keluar.. puas sampai lenguh kaki2 jln itik dlm wad hahaa last skali kena induce ..2 kali induce bru la bukaan buka.. alhamdulillah..cuma. positive diri ..doa bnyk2 pujuk baby...insyaallah semoga d permudahkan ye

Saya pun dah 39 minggu 5 hari.. lagy 2 hari nak cukup due.. dah dapat tarikh untuk serah diri ke hspitl untuk induce.. sampai harini belum ada tnda ii lagy nak bersalin.. bby sedap dduk dalam perut xnk kluar ii 😌

baby akan keluar tepat pd masa die sis. mcm 2nd baby sye, mcm2 exercise sye buat, naik turun tangga, jalan bwk anak g taman, last2 bersalin sama 40w3d. tu pun kne induced sbb dh overdue 😂

banyakkan berjalan kalau masih larat, pujuk baby, buat exercise sikit boleh search dkt tt ke youtube ke, bersama dengan suami semoga urusan sis dipermudahkan selamat bersalin

Saya hari ni 39 minggu 1 hari tapi masih belum ada tanda.. Doc sudah buat sürat refer utk serah diri pd 12/12 jika masih xde tanda.. Rısau pulak

boleh bt squat jalan itik n bnykkn berjalan, last resort kerapkan bersama dgn suami 2 hari 1 kali ke gitu saya praktik n bersalin pada 39w2d

sama la dgn sy due 12/12 ..semalam sakit sgt pinggang sy ni ..mcm contraction ..tp mlm tu hilang pulak .. baru nak g hospital

Buat senaman pelvik, bersama dgn husb je tips yg saya dpt buat masa ni sis 🤭

Banyakkan berjalan, senaman buat jalan itik ke turun naik tangga. Gymball.