due 22.11.20

due dh dekat xde rase contraction😣 allahhu akbar..ya allah kau permudahkanlah urusanku jgn la kau persulitkan bg la aq rse contraction tu ya allah.. ibu2 semua doakan saya ya😣 #mummybuntu #semogaurusankitesemuadipermudahkan

due 22.11.20
24 Balas

InsyaAllah dipermudahkan urusan sis. 😊 Nak cerita pengalaman 1st born sy 5/10/2020 lps, kena serah diri 36wks 6days sbb mmg tkde tanda² langsung, so kena induce (gdm diet control, baby kecik). sbb tkde pengalaman mmg tktau camne rasa contraction (sengugut pun rs tk pernah), skali CTG lps induce contraction dtg 5/6 kali dlm 10min (level in labor) tp sy mmg tk rasa sakit. skali² rasa pressure kt bwh. siap doc pakar sambil tggu contraction dtg (level tinggi yg biasa org sakit) kt monitor tanya sakit tak, siap ckp tak & boleh senyum chill lg 😅. pikir if tk rasa sakit ni nk la deliver normal, tp bukaan slow. ptg tetibe pecah air ketuban lps doc buat stretch& sweep tghari, doc pakar check bukan air ketuban jek, ada cecair pekat ngn darah jugak. terus decide emergency czer sbb suspect uri dh lekang. baby dlm masih aktif, so tknk la jejas dia plak biar lama² nanti tk cukup oksigen. alhamdulillah selamat semua. sy mmg pain tolerance tinggi tp tk expect contraction pun tk rasa. syukur Allah bg rezeki kt sy umur dh 39 first baby, dipermudahkan semua.

sy 10hari lebih dr due sis .. tepat hari ke 10 patutnya kena induce tp Alhamdulillah tetiba je trus pecah darah n start Contraction . Mungkin sis mcm sy .. sy doakan sis dipermudahkan.

sy due 20/11..tp bby xmau kluar jgk ni..ari2 rsa da cramp skit2..lendir putih da kluar..hmm . semoga urusan kte dipermudahkn yea siss..

3y ago

amin sama la masa kencing terasa kpla dia gerak air kencing pun stop😂dia gerak lg skli br ngalir lg😅semoga urusan kite dipermudahkan ya amin ya rabb

Inshallah sis.. Sy pun 40week btul2 dtg drah dri dia kluar jgk nnt.. Bykn berzikir ye. moge dipermudahkn urusan sis

sy skrg dh overdue 2 hri sis...skrg ad rse cm cramp kt perut skjp2 je...ahad dh pgy ambk surat serah diri di K.ksihtan dh

3y ago

aamiin..ni pun rse cramp lg dlm perut..mngkin ptg ni atau tghri nk pgy hospital kut..esk dh ambk surat serah diri..baik serah diri awl2🤭

Kte sama...esk due 22/11..uwaaa...igtkn dh sakit dh smalam..tp tahan pulak da..tkutnya esk dh duea tp xbranak lg

3y ago

semoga urusan kite dpermudahkan aminn

saya due 26/11 pun belum ada tanda lagi..semoga kita sama² dipermudahkan untuk bersalin

due date saya 27/11 skrng dah 39w1d,semoga dpermudahkan tuk bersalin nnti

Semoga dipermudahkan segalanya🤲🏻

Semoga dipermudahkan segala urusan sis