induce

due date 14/7 .. esok dah nak kene induce .. gdm on insulin .. minta doa dari mommy² yg lain agar dipermudahkan segala urusan .. tak sabar dh nak jmpe baby ..

induce
65 Balas

Selamat berjuang sis. Semoga diberikan kesihatan yang baik dan selamat melahirkan baby. Saya induce at 37weeks, gdm on diet control. Alhamdulillah, baby sekarang dah nak masuk 90hari. Teringat balik pengalaman induce, pagi2 lepas subuh doc masuk ubat, petang check semula ubat tak betul2 masuk then masukkan semula ubat 😂 Tengah malam baru start contraction, turun darah. Pukul 4pagi check bukaan dah 6cm, tolak LR. Pukul 5 masuk LR, 5.30 baby dah keluar. Alhamdulillah baby sekarang dah masuk 90hari 😊

4y ago

Ibu2 yg induce sekali dengan saya majority dah mula contraction, saya je yg relex. Bila check balik baru tau yg ubat tu tak masuk 😂. Alhamdulillah, sekali je lepas masukkan balik tu, malam dah mula contraction. Alhamdulillah, dipermudahkan bukaan jalan. 1/2j duduk dalam LR. Baby dah tak sabar nak keluar.

Semoga allah permudah kan sis besalin. Saya pun kena induce haritu. Sbb baby kurang gerak. 39w 5d. Alhamdulillah skrg baby dh masuk 2 minggu. Take care sis.

Ehh sma pula due date kita sis ..hari ni serah diri 38 weeks 2 hari..GDM ON INSULIN MLM bsok msuk belon harap² ada penambahan CM cz skrg bru 1CM

Semoga urusan bersalin dipermudahkan, ibu dan baby diberi kesihatan yg baik dan diberi perlindungan Nya... Amin2

Semoga dipermudahkan urusan sis.. Sy gdm on diet.. Skrg bru 36 weeks.. Tpi nie dh mula sakit2 dh..

4y ago

Tanda2 sakit macam mana tu sis? Saya 37w tp perut still dekat atas, baby tak masuk laluan lagi.. Sis baby dah masuk laluan ke? Sama lah gdm on diet..

Saya juga gdm on insulin..alhamdulillah selamat melahirkan bby girl. Semoga dipermudahkan ye mummy.

Semoga dipermudahkan semuanya.... saya pun gdm on insulin... plan induce 38minggu... lg 3minggu..

Semoga Dipermudahkan urusan sis ..saya pun GDM insulin..kena serah diri genap 37W nanti...

Sy pon due date 14/7 ..ni pon dh xlarat dh..smoga urusan awk di permudahkn

Semoga dipermudahkan dan dipercepatkan urusan bersalin dgn selamat