Due 20/8, ada yang dah bersalin ke?..boleh share tanda & pengalaman?

Due 20/8, ada yang dah bersalin ke?..boleh share tanda & pengalaman?.. sy 37 week..perut mengeras, pinggul & kaki sakit 😅😅😅 g hospital tapi xde bukaan lagi..

15 Balas

Saya pergi pac nk kepastian air ada keluar takut leaking or what last2 buat muncung itik keputihan sahaja doc on antibiotik dan masuk ubat dekat bawah. Due saya 26/8 lambat lagi tapi kena tahan wad sbb ingt leaking tpi white discharge sahaja. Dr pakar seluk cek bukaan dah 1cm dan servik dah lembut n dia benarkan kalau nak beranak pada 36minggu +++ even premature border line sbb baby berat okay dan baby okay so tiada masalah if nk beranak awal. Tapi saya nerves dan dlm masa yg sama saya tk ready . Doakan saya dan baby beranak pada minggu yg betul2 baby dh matang ye semua. Doakan urusan saya dan baby dipermudahkan

2mo ago

due kite same sis 26/8.. tp sy xde pape tanda lagi.. semoga dipermudahkan segalanye

Sya due 19/8, tapi tanda2 bru sakit pinggang,, sakit belakang,, berjln ngilu dekat miss V ,, kerap berak2 dan sakit area perut sebelah kiri. Bangun pagi sllu keluar air dari missV warna putih susu tapi sya rasa tu keputihan kot bukan lendir yg bersalin tu

2mo ago

due sama pgi ii pum sye kluar mcm tu dn kerap berak jgak hrp bby kluar cept ii

due 9/8, xde turun tanda lgi, false contraction kdg² 2 jam sekali, kdg sejam sekali, misi suruh tunggu kerap selang minit baru pergi hospital. tp mmg hari2 sakit bhgian miss v, berdenyut, rasa berat sgt bwk perut. nk bergerak pun sakit,

2mo ago

due kita sama..kdg tiba2 rs mcm krap sakit kat bhgn bawah..perut x de rs sakit..bawa berjalan rasa lega pulak..mlm2 bila tdo(xde bergerak) boleh terbangun sbb tba2 rs sakit bawah tu..

sy due 15/8... kadang rs ringan perut ni ms buat krja umh.. kdg2 Rasa xlarat sgt2..kencing mmg kerap..btw ni kndungan ke6..stakat ni blom.ad tanda2 brsalin lg..bby gerak pn kurang aktif..kna tepuk bru gerak

2mo ago

Semoga dipermudahkan persalinan kita sis..amiiiinnn

due 22/8...perut kerap mengeras...kaki dah mula bengkak sikit...ngilu sangat dekat pundi kencing rasa ditekan tekan 😂nak jalan pun rasa tak selesa...

2mo ago

sama due kita❤️❤️❤️

saya due 23/8 . sekarang kena kencing taklawa pulak 😫 . dulu lahirkan si kakak tanda tanda awal kencing taklawas camnila . sekarang bru 35 week nak masuk 36 .

sy due 15/8 perut kdg mengeras lau brdiri lama..celah kangkang asyik sakit je dan kaki lenguh2..berak mcm cirit birit je skrg ni..

1mo ago

Aamiin

due 21/8..takde tanda cuma perut asyik mengeras je..risau juga sbb gbs+..semoga Allah permudahkan kita semua mummy2..☺️☺️

2mo ago

semoga dipermudahkan semuanya sis..sy ni risau juga sbb nak try vbac..🤭🤭

Sya 23/8 nk berak tp xberak sakit ari2 n pingang n nk tunduk ter$# ngilu tp nurse sruh tunggu sakit btul bru p hospital

2mo ago

Tula ni dok alami xselesa🤣🤣

ehh sma la 20/8 due😅😅 contrction dtng dn pergi..rsa mcm mau berak selalu...ssh tdr mlm sbb sakit pinggang🤦

2mo ago

ad yg ckp iya..skli g hsptal dh 5 cm bukaan ....😅😅😅