Salam. Normal ke baby 11 bulan tidak boleh duduk sendiri ?

Duduk tanpa bantuan.

1 Balas

Hi! Normal, Puan. Range umur baby duduk tanpa sokongan 7 bulan- 12 bulan. Jika dah melepasi range umur tersebut, disarankan berjumpa dengan doktor ya. Pada masa yang sama, Puan teruskan melatih baby duduk ya.

1y ago

Mestilah tak betul. Tiada istilah baby malas atau lambat. Setiap baby perkembangannya lain lain. Tak sama. Kata kata negatif ni Puan abaikan je. Masuk telinga kanan, keluar telinga kiri, jangan simpan di hati. 😊Tak perlu risau, Puan. Puan kerap kan bagi tummy time and latih anak untuk duduk. Bagi anak masa. Kalau masih risau, boleh sahaja rujuk ke pediatrician. Tiada masalah🤗