Keputusan...

Doktor kata keputusan OKU pekak anak saya 2 tahun.. Saya Terima sahaja tapi isteri saya diam sahaja sebab mahu normal bukan pekak.. Saya boleh semua apa2 terima sahaja sebab saya bertanggungjawab diri untuk misi didik anak saya..

Keputusan...
6 Balas

Sabar bang . Saya Ada anak sumbing bibir dan lelangit . Umur 1 tahun 3 bulan . Waktu anak 6 bulan . Sy mengandung lgi . Yg kedua pun sumbing lelangit dan bibir . Baru umur 1 bulan .. 2 kali Allah uji Sy dan suami. Sabar ya bang . Isteri diam sebab dia fikir masa depan anak bang . Bukan tk bole terima . Mungkin dia rasa dia gagal jadi seorang ibu . Sama ap yg sy rasa. Sentiasa salah kan diri sndiri .

bg semangat positive kat wife..semua anak berharga n special..apa pun keadaan,kena terima seadanya sbb anak pemberian dari Allah..tugas Kita utk menjaga dan membesarkan sebaik mungkin.ckp dkt wife..ramai lagi ibubapa yg dpt anak2 special ne..da besar jadi cikgu dan sbginya.so husband kena ambl peranan utk kuatkan semangat wife.. skg OKU pekak,bnyk device Ble guna. jgn putus asa..

apa2 pn kena kuat..anak kita mcm mana pn kita kena terima seikhlas hati..sayang dia.didik lah dia jadi insan y berguna pd Tuhan..ibu bapa dn masyarakat

mungkin isteri dlm proses menerima..teruskan bagi semangat kt dia ya..anak tetap anugerah yg terindah dari allah untuk kita jga wlpn bgaimna keadaan nya..

bukan isteri encik diam tu sbb diam tp dia byk fikirkan masa depan anak tuuu. doa yang baikbaik, skrg ni byk teknologi dkt hospital blh refer pakar

skrg ni dah byk teknologi yg boleh membantu anak oku. semoga dipermudahkan semua urusan dalam membesarkan anak special ni ☺️