Vaksin Covid19

Doktor dan nurse kat PPV nasihatkan utk lebih baik lengkapkan 2 dose terlebih dahulu baru mengandung. Bagi sy itu betul tetapi persolanya, adakah selepas disuntik vaksin ini boleh menganggu hormon seperti kitaran haid tidak teratur? Sebab ada kes kwn ni dia terus datang haid slps dpt dose 1 even tarikh utk period tak sampai lagi. Atau kesan setiap individu itu berlaian?

1 Balas

Tak semua org hadapi haid tak teratur slps vaksin. kena yakin untuk pencegahan drpd yg lebih mudarat. Sy pun lewat daftar vaksin sbb sy TTC. lps dapat info perkembangan vaksin buat ibu hamil, dan sy tak hamil2 lg, nk tunggu apa lg? daftar je lh vaksin. hujung Bln 7 vaksin 1st dose. haid dtg bln 8 mcm biasa. tengh bulan 8- 2nd dose vaksin. hujung bln 8 upt +ve.