overdue / 40week

doktor ckp kalau dh 40minggu .. tunggu lagi seminggu kalau belum bersalin juga baru ke hospital .. tapi tak bahaya ke ? risau baby dh terberak dalam perut ? atau mmg kena tunggu je ? alhamdulillah baby masih gerak aktif je cuma risau je😅#pleasehelp #bantusharing

2 Balas

trust your doc. klau risau pergi je scan biase kt swasta tgk keadaan baby dlm perut. selagi dia aktif elok je tu insyaAllah. mak cik sy masuk 40 weeek x bersalin lg. doc pesan if lg smggu x kluar kena serah diri. so dia serah diri mggu 41. alhamdulillah dia n baby okay je. baby dia suka ddk dlm perut smpai xnk kluar so trpksa induce huhu

1y ago

hehe baik sis tq.. semoga baby sihat selalu Aamiinnnn

kalau overdue mmg kena tggu lagi seminggu sis baru serah diri bersalin tarikh doc bagi tu , tp dalam masa tu ada tanda bersalin alhamdulillah . sy anak 1st dlu pun 41w baru baru bersalin lepas induce .