Mcmn nak betul² hilangkan kuning ank ,dh 38 hr dh ..

Dok rasa mcm kuning dok ada lg

7 Balas

baby sy pun kena kuning juga, sbab x nak bagi susu formula sy kerap bgi susu bdn. Awl² tu mmg penat laa sbab dlm 1-2 jam kena kejutkn baby bgi mnum susu. Syukur dlm seminggu lebih jaa bcaan turun dgn cepat smpai nurse sy pun ckp cpatn btul turun kuning😆😆nak x nak kita kena berkorban sikit bgun utk kejutkn baby spya baby kerap berak n kencing. Semoga ibu2 tabah n kuat ya😘💗

Setiap baby tksama cara kan tp klau cara saya mmg saya pus susu je saya bg setiap 1 jam or 30 min biar bnyk berak kncing and pgi tu sis bawakla dia tgok luar dlm 15 min, anak saya pun kuning lama jgk skrg dh ok

Sis bagi karihome susu tin Kambing Ade jual at Farmasi.anak Sy Minum itu dlm 5 hari dah hilang..hari itu 18 hari baby Kuning

sye try mcm² jgk,last² husband bg titik susu kmbing dlm susu Ebm or formula.alhmdlh esk tu trun.

Campur susu formula. Kerap susukan baby. Tu je.

Jaga jadual susu setiap 1-2 jam. Itu je

Momy try beli balm ni sapu pada baby