Esok Serah Diri..

Doakan dipermudahkan czer.. Esok admit.. 29hb sy czer.. Baby ke 3 czer & BTL. Allahu.. Dup dap Dup dap dah terasa..

39 Balas

Sama lah kita mama. Baby last. Sy 28 nov thun lpas. Jantung sy laju masa mSuk dewan bedah. Kena tanya byk kali. Kenapa masuk dewan bedah. Nurse dlm maternity akan ajar, masuk dewan bedah klu d tanya utk apa bedah, utk keluarkan baby. Haha lucu tapi tu lah hakikat dia. Masa sy masuk, kena cucuk epidural. Allahuuuu.. dah ler Dr praktikal. Dah lambat, salah lagi.. huhuuu 3 kali kot sy kena cucuk baru ok. Diorg cakap cina,omputih sy faham la. Ada Dr India apa dia cakap tuu. Yg sy faham aiyooo.. haaa sdah gerenti salah lagi. Ternyata betul. Last2, Dr pakar juga yg turun tgn baru ngan. Huhuuu.. lepas semua dah kena bius, mula sy pening. Sbb sy tak ngam bius separuh badan. Masa anak pertama, kena bius total. Lgsung tak sedar. Huhuu dah abis bius semua, sy muntah. Allahhh. Dah la sakit tahan oerut, muntah lagi, batuk lagi.. huhu Apa2 pun tu pengalaman sy berjuang demi buah hati sy. Mama, semoga awak dipermudahkan Allah ye.. dah czer esok, update tlbaby tau.. Tapi, ni pengalaman saya.

semoga dipermudahkan.. sis nk tnye mcm mana penjagaan luka czer sis? berapa lama luka sis betul2 kering? sy czer kali kedua risau pula luka nie nmpk agak basah ditmpt satu jahitan sahja

4y ago

Klu boleh jgn basahkan tpt luka masa mandi, tapi, kalau sy, dalam seminggu tu sy rela tak mandi, tak nak kena tpt luka tu. Lebih2 lgi basah, lambat kering. Klu bau, teruk lagi. Saya main lap badan je 3 kali sehari. Kepala sy tak cuci selagi ada darah.

Assalamualaikum, semoga dipermudahkan urusan mommy ya. Sy doakan semuanya lancar, selamat dan sempurna. Inshaa Allah amin ya rabbal alamin 🤲🏻

4y ago

Terima kasih

btl tu doc suggest sebelum czer ke atau semasa czer(doc tgk dulu dalamana mcm mn) atau awk yg nk btl??

Semoga slmat ibu n bby n slmat berpantang Sy pon sm akn cser n btl jgk nanti...redha jelh

semoga dipermudahkn segalanya...semoga mommy & baby sihat, selamat semuanya...

Semoga dipermudahkan kt lr nnt. Hope both of mummy & coming newborn baby r very well

Semuga dprmudahkan & selamat semuanye ibu n baby aaaaminn insyaAllah 🥰🥰🥰

Tkt czer..x prnh czer pn..harap no 4 x ada czer...kepale bby x duk bwk..tpi je

Awalnya Dh admited ward sis,saya 22/4 ceaser.21/4 ni baru admited ward