sembelit atau susah membuang

hai.. nk tnya. saya baru 7weeks.. tapi saya da start susah membuang la.. ni kira da 4 hari x membuang.. mommy dlm ni ad tips tak.. saya da banyak minum air.. mkn buah pon ade.. tp sama je..#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

8 Balas

Sama la😩 dh hmpir smnggu..cuba gk nk teran2 tp xleh mmg pyh..ptg td try mnum yakult , hrp berak la mlm ni ..sbb hritu sy sembelit, sy mnum yakult n mkn jambu batu… lbh krg 2-3jam pastu bru blh mbuang

sama, saya pun jadi susah buang, bila buang takut jadi buasir pula 🫠🫠 tengah consume buah banyak nak lancarkan balik penghadaman tu

sy pun susah nak berak.. 3 4 hari baru berak.. sy kalo nak senang berak kena makan pedas tapi tu lah sakit jubo lah pulak 😪

Cuba makan dragon fruit. Confirm senang buang. Saya pun mkn dragon fruit laju je perginya kalau buah lain agak susah.

6mo ago

nnti saya cube ya.. saya ad try mkn oren ni.. dpt la membuang walaupon sikit.. pastu jd blk

kak cuba minum plant protein nutrilite. sy amalkan alhamdulillah sng mmbuang. ni sy bgi nombor dia untk akk contact 0134688538

6mo ago

okay nnti saya cube dm

Saya sembelit teruk tpi lepas amalkan efferty yg kt tiktok tu alhamdulillah setiap kali bgun tidur mesti membuang

saya makan pisang , air lemon @ limau nipis , snng mmbuang

Mungkin sebab sis makan ubat folic asid. Yg akibat kan sembelit.

6mo ago

yeke.. saya mkn yg appeton tu ..