Aslkm...semasa berdiri tiba tiba rasa pandangan kabur (mcm ade hitam²) dan susah bernafas

(Dkt kerongkong mcm ade batu yg tersekat buat susah bernafas) #mommypreggyalahanteruk

2 Balas

masa pregnant anak ke dua. sy pernah sakit dada . susah nak bernafas, nak telan air liur tak boleh sbb rasa mcm ade benda sekat dkt kerongkong. nak sendawa pon x boleh. sy terus pg emergancy sbb sy sgt nervous smpai rasa xleh bernafas.mase tu pulak abang sy baru lepas bypss jantung, bertambah2 nervous sy. sampai emergency dorg buat ujian ecg jantung. alhamdulillah jantung sy ok. doktor ckp sy gastrik tp sy x sakit perut pon. dia ckp sy acid reflux. sbb makan x menentu acid tu naik sampai ke kerongkong tu yg mcm tesekat plus pregnant ketika tu. hormon lain sikit. sy just dpt ubat kapur dengan ape lagi ntah lupa. lepas beranak alhamdulillah beransur pulih. tp x ilang 100%. ni pengalaman sy. awak bole pg emergency tau. at least boleh buat kite lega sikit.

11mo ago

anak pertama xde alahan. setakat pening2 kepala je. anak kedua alahan sy yg tu lah. setiap hari sy menangis. gaviscon @ ubat kapur tu mmg keperluan.sy positif je sbb ade org sampi kene warded sbb alahan teruk. tp tu lah compare anak pertama dengan kedua. walaupon alahan teruk, beranak anak kedua sy senang. sy doakan awak pon dipermudahkan urusan dan boleh hadapai alahan sepanjang pregnancy ni. awak kuat.

Buat pemeriksaan doktor ya. ada banyak faktor keadaan tu yg boleh merisikokan puan dan kandungan

11mo ago

insyaallah..buat hari ni saya tak alami lagi.. nanti minggu depan check up saya beritahu doktor