Apa nii tolonggg

Dia mengalir dlm seluar , saya hamil 35 minggu dan ini first experience hm tlg #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstbaby #seriusnanya

Apa nii tolonggg
10 Balas

ni keputihan...kalau lekat kat kain ataupun tampon mmg akn bertukar jd kaler kuning...Yg perlu kita risau cecair yg bercmpr drh...Kalau yg mcm ni x perlu risau sngt cuma jg pemakaian dan pemakanan je..sbb blh jd mkin teruk.Keputihan yg teruk blh menyebabkn kelahiran pramatang...Itu yg sy tau lh...Tp yg sy alami mmg nyaris2 nak bersalin ms usia kandungan 8bln...hati dh mula risau...time tu mmg sakit sngt perut mcm dh nak bersalin...tukang urt pun kata kepala baby dh bawah sngt...Last2 serah diri ke hosp...ambil sample semua dr dpn blkg..Dr sahkn ada jangkitan fungus yg teruk jugak.Sy mengandung mmg x blh elak minum minuman berais,dan pakai seluar dlm yg lembab dlm tempoh yg terlalu lm.

keputihan ni..mcm sy jugak start 32weeks keputihan campur darah coklat tp sikit jela..p pital cek kandungan baik² je..smpai la skrg ni dh 37weeks 5hari still ad klua spotting sikit²..

2y ago

thank you info !!

nak lebih tahu pegi hospital check , macam saya 16week doktor ambik sample keputihan sbb keputihan bnyak ,dpat result GBS -POSITIF kene on antibiotic masa nak bersalin nanti.

tak ada benda pun ni.. saya pun mcm ni. keputihan je ni. tapi awk punya terlampau bnyak la.. normal je.. jgn risau

Sama ada keputihan atau turun tanda, better pakai pantiliner utk pantau

2y ago

🥰❤️

kalau keluar darah lepas ni sila ke hospital. tanda2 bersalin.

2y ago

baik terima kasih !

Klu nak tahu sgt Pergi hospital ….#SeriusJawab..!!!

cam keputihan je nie sis,

keputihan

mcm keputihan je