Adakah ini alahan?

Dh masuk mggu 9..xdpt nak makan benda bmnyak.. Makan ayam makan daging nnt, confirm akan rasa nak muntah tapi xla muntah teruk.. Kdg2 xtahu nk makan apa... Seafood pun xda rasa nk makan.. Kdg2 tgk makanan sdap.. Tp nyawa ni, x bselera mcm waktu 2mggu - 3mggu dlu.. Hrtu pg timbang berat bdn.. Turun 1kg.. Mgkn sbb xda selera sgt.. Tapi bab mmasak, saya msh blh msk utk kluarga,. #firstbaby

2 Balas

yes momy alahan tu, makan sikit2 n kerap, elakkan yg berminyak, pedas or yg memang tekak xboleh langsung telan, tp still kene makan tau, try usaha ye sbb awk makan zat tu nk bg pada baby, n vitamin yg kk bg please jgn skip lg2 masa alahan sbb kte makan lalu xlalu, zat kurang dah kt situ, so vitamin kk bg tu membantu tumbesaran baby, kalau awk boleh minum susu sila minum ye sehari 2gelas, xkesah susu jenis ape pon janji susu, nurse pon xwajib kan preggy je kene minum susu ibu mengandung, yg penting ade sumber calcium. Dan pastikan air masak minum secukup nya utk kekal dehydrated, kalau badan xcukup air nt berisiko pd buah pinggang n jantung.

Yup alahan tu