Apa beza hamil bb boy dgn bb girl?

Dengar cakap hamil bb boy lebih senang, x mual & muntah, bb girl lebih letih and selalu muntah? Saya ada 3 girl, semua beza pengalaman, yg 1st & 3rd ada muntah, 2nd ingat bb boy sbb mengandung senang x muntah... skrg anak ke4 minggu 16, selalu mual & muntah dan pilih makan, girl lagi ke? 😓 nak dengar experience bagi ibu yg ada dua dua jantina... #GIRL #hopingforababyboy

Apa beza hamil bb boy dgn bb girl?
4 Balas

macam saya no 1 (girl) , no 2 (boy) , no 3 ( boy) . masa no 1 , saya takde alahan..ok kuat makan ..suami yg muntah2. masa no 2 , saya alahan teruk sgt.muntah smpai 8 bulan. masa no 3 , tak ada alahan juga.. kuat makan n suami yg mual. kalau dr pengalaman sy alahan muntah2 ni tak ada berkait dgn jantina..😁

Entah ikut tanda mcm ni bukannya tepat puan. Every pregnancy journey is different and unique. Mak sy mengandung laki ke perempuan ke alahan teruk sampai masuk ward.

baby dah keluar... haha... baby boy... memang pengalaman tak kaitan dgn jantina, laki pun boleh mual and muntah... 🤣

Xsama,,sy alahan x berapa kuat kalau girl,,yg boy alahan kuat sangat.