Sakit tapi takut amal kn ubat

Demam selama.. dh minum penadol tapi sakit masih belum sembuh perlu kh minum penadol sampai sihat boleh ke???

1 Balas

Panadol kena makan 2 biji setiap 6 jam. Awak cuba rehat, makan vitamin c dan minum air banyak banyak. Sangat biasa kalau badan lambat sembut sebab badan kita antibodi dan imuniti lain lain. Awak punya mungkin lemah sedikit. Tapi awak amalkan pemakanan sihat dan banyakkan berehat, should be okay. Kalau tak selesa, pergi clinic ya