pregnant

Hi dears nak tnye.. Prgnt stage awal 4 - 5 weeks... Nak mkn folic asid mana best Appeton 400mg Hovid 5mg

22 Balas

Sy ambik hovid, tak pahit.. Letak atas lidah, mcm manis2 sikit.. At least tak rasa ubat mcm b complex.. Letak kejap atas lidah, nak teguk air, sampai dah telan, rasa masih tinggal kat lidah 😫

Memula saya amek yg brand appeton jugak. Then lepas baca yang awal kehamilan ni kena 5mg sehari terus tukar yang 5mg. Appeton tak ckup cuma ada 0.4mg sahaja. Apa yg saya baca.

Jenama tak penting asalkn bnda tu folic acid. Sy makan xdop jenama beli kat farmasi.murah je untuk sebulan rm 3 😅

5y ago

Hee.. early stage xdapek nk p kk buat buku pink dan ambil ubat.. tu yg kne beli sndri dulu..😬

Sy mkn Iberet Folic dari anak 1st smpi anak ke-3 ni..mkn dgn jus buah..Alhamdulillah HB sy sentiasa atas 12...

Prenatal similac multivitamins.. ni doctor sya ivf specialist suruh makan.. smua vitamins termasuk suda

Smlm i jumpa dr pakar.. dia cakap x kisah mkn 400 or 5mg ke. Janji mkn apa2 folic asid .. tu dah cukup

Kkia tempat saya bagi acid folic yg hovid tu so saya makan yg tu je 🙂

Sy amik appeton sejak sebelum mgandung.. xpenah lg try brand y lain..

5mg tu.. Lepastu banyakkan makan buahan

Ikot kata siti hawe, x kesah apa2 brand janji 5mg.