400mg tu sama ke dengan sebiji 5mg folic acid?

saya nak tanya, 400mg tu sama ke dengan sebiji 5mg folic acid? 400mg tu berapa biji ? mcmna nak kira ye

2 Balas

400mcg = 0.4mg . Awak makan je yang 5mg tu. Itu dah cukup and memadai utk first trimester. Tapi bila dah masuk 2nd & 3rd dr akan tambah dose lagi.

1y ago

baik terima kasih🥰doakan semuanya selamat sepanjang kehamilan ni hingga selamat melahirkan🤲

Setiap botol ada tulis brp mg. Mg tu refer each pill. Better get advice from pharmacist bukan dlm ni

1y ago

baik terima kasih🥰doakan semuanya selamat sepanjang kehamilan ni hingga selamat melahirkan..aamiin🤲