Nurse marah

Dear mommies, kenapa nk takut sangat 'misi marah'. Sampaikan nk menipu. Misi tu bkn kenal kita pun, benci kita ke. Lagipun dia bkn marah smpai dendam pun. Misi nasihat seminit dua je. Tak payah terasa sangat ok? Patutnya happy sebab nk tengok baby, misi n doctor nk bg baby sihat. Bukannya kena tegur sikit mulalah melenting atau takut 'misi marah' bila naik berat byk, gula tinggi. Benda2 mcm tu mmglah misi tegur... ?

29 Balas

Betullah tu utk kebaikan.. Tapi xsemua jgak yg mcam tu, huhuhu sy pernah kne marah hal yg xspatutnya dimarah.. Last dia yg kena marah dg dktor atas sbb² tertentu😅

Misi ni mmg la kena ambil berat sbb nyer misi ni akan kena jwab kt doc kenpa jadi mcm tu jdi mcm ni..sbb tu kita kena ikut ckp misi..dia yg kena jawap dgn org atas dri dia..

Dpt misi cool. Boleh bwk nyembang. Tp time kena cucuk tu xtahan, membawak menangis. Sama naik dgn baby yg kena inject kt bilik tu. 😂 Misi ape lgi, biasa la membebel 😂

Xyah g klinik xyah jmpe doktor xyah jmpe nurse xyah checkup baby xyah semua lah. Jaga je diri sndiri kalau xnak kne tegur sgt. Okbye

Law mrh @ tgur pn tuk kbaikn.. Nnti xnsihat yg btol law ape2 jd nnti..slhkn nurse la doc la.. Pdhal..dri tu tkot.. xleh nk di tgur...

Point dia kt sini, bkn psl yg marah betul2 tu. Tapi yg kena tegur pun dh cakap 'takut misi marah.."

Misi sy baik sgt.. Walaupun tiap kali pergi mesti terlebih berat.. Tp die tegur tu berhemah je..

Misi marah tanda syg...Klau x syg 9bln misi x ambik berat pasal kita Smpai bersalin...

Dia tgur pon untuk kebaikan kita n bby jgk..bukn tuk org lain...

Kadang nurse tegur ok je, tp mak2 yg terasa macam kena marah.