Nurse marah

Dear mommies, kenapa nk takut sangat 'misi marah'. Sampaikan nk menipu. Misi tu bkn kenal kita pun, benci kita ke. Lagipun dia bkn marah smpai dendam pun. Misi nasihat seminit dua je. Tak payah terasa sangat ok? Patutnya happy sebab nk tengok baby, misi n doctor nk bg baby sihat. Bukannya kena tegur sikit mulalah melenting atau takut 'misi marah' bila naik berat byk, gula tinggi. Benda2 mcm tu mmglah misi tegur... ?

29 Balas

Hati tisu sis.. Alhamdulillah nurse sy baik sgt

Misi tegur untuk kebaikan kita jugak

Kdg2 bhsa mreka tu ksr

5y ago

Mmg btol sis.. stju sgt2.. tp x smue laa gtu.

👍👍

Klu time chek up tu ok lg.. Kena marah.. Tp yg time brsalin tu, patut ke ckp" hah tu la, dh tau sakit, nk beranak, mse buat x nk fkir, bila brslin bru nk menangis" yg tu pun tanda syg jgk kee?😌😌 trlalu syg..

5y ago

Teringat masa bersalin anak pertama 5 tahun lepas. X pandai push.. Sekali nurse suruh rasa kepala baby, mulalah nk menangis. 2 hari sakit xmakan x tido. Belum sempat menangis, ada sorg nurse jerit "Jgn nangis!! Push!!". Terus sedar x jd nangis. Mainan perasaan.. Hahahahaha

nsib msa prgnent kli ke 2 nurse xmrah2..sbb semua ok je..Allah mudah kn msa kli ke 2 prgnent..tp first prgnent dlu pun nurse xmrah..😁

hahaha . betul. tak yah sentap dgan apa yg misi bebel tu. anggap diorang mcm mak or family kita sbb diorang ni prihatin. hehe

Dorg x marah sebenarnya just tegur dan nasihat untuk kebaikan kita.

Hahaha.. Well.. Mumy2 preggy ni sensetif bebenor.. Xnk nurse bebel2 or tgur pape, p klinik privet laa kn... 😁