17 Week

Dari semalam perut rasa tak sedap je macam mengeras. Saya dah 17 week. Normal ke begitu?

52 Balas

Sama la.. Sy pn rasa gitu.. Mengeras je perut.. 😅😅Ingt sy je rse gitu.. Bler cter ngn kwn2.. Depa ckp sy poyo... Itu pn nk ngadu.. 😔😔

2y ago

Sama la sy dulu sy ckp sy dh 15w tapi sy masih tkleh bau tumisan tiber ada sedara ckp selalu 12w dh takde alahan sambil buat muka sinis mcm sy ni ngada ngada . Rasa mcm nk lempang je igt semua org sama ke . Yg ckp tu pulak anak dh 5 kita ni baru first baby

Sama sis. Kalau rasa mengeras terlalu lama hingga rasa sakit macam senggugut, better refer klinik terus. Tapi kalau sekejap2, nurse kata normal.

sama..lately ni pun rasa cramp kt bhgian perut dgn pinggang

3y ago

sama sama lah kita

says plak masuk 17 mnggu asik sakit kpla dgn hidung rasa sesak...mengeras dh rasa kurang dari trimester prtama..bp plak naik🥲 ad x yg sama

Baby semakin membesar tu sis

3y ago

sama laa nga sy sis

sama ka saya pon mcm tu .. 17wk 3dy mlm xlh tido sakit rsa megeras tu mcm angin pon ada..mlm ja tido xlena. siang bru bleh tido lama

kalau xde discharge air or darah, shud b okey... rahim mule myempit...tp better check tekanan darah,tkt2 ptanda awal darah tinggi

sma dengan sy, tp mengeras tu masa pgi, nak bagun

3y ago

alhamdulillah saya dh selamat bersalin 😂 anak pun dh nk masuk 5 bulan

Perut sy asyik tegang mase mengadap makanan. Lepas makan lagi la tegang. Normal ke mcm tu? Rasa mcm nk meletop perut.

saya dah 17 week normal ke perut saya gatal sangat 😂 baby pun ada rasa pergerakkan tapi slow laa halus halus jeh