kencing sakit

Dari malam tdi kencing je sakit , sekejap ii rase nk kencing tpi kencing sikit ii saya makan ubat tahan sakit ngan ubat ural 2 paket tkde apa ke ?

9 Balas

Biasa kalo macamtu, tu kencing kotor tu sis. Kena bagi tau dokter masa pi chek kandungan tu. Nanti dokter akan bagi ubat lawas kencing. Takut kalo ada infeksi saluran kencing. N jgn pulak tahan kencing. Minum air byk2. Jgn minum ubat selain drpd dokter,

Berani nya mkn ubat selain ubat KK bg untk ibu mgandun....sy punya sakit kpala pun sy tahan je, n x brani ambl wlaupun penadol....tp biasa nya org ckp klau kecing bayak kali n rsa sakit, to kencing kotor...x cuba rujuk dgn klinik or hospital ke!!???

Nti g KK bgtaw doc. Saya pun sama haritu then doc bagi antibiotik n Utix, kene habis kan .. now alhamdulillah dah okay. Cuma kene selalu minum air secukupnya..

Saye migrain ke, gastrik ke even doc bg ubt sekalipun .. saye tahan jeeee xmkn .. sbb risau kandungan ..

Takut kencing kotor. Sis pergi klinik ye. Nanti dr bg ubat.

Banyakkan minum air masak sis. Atau air barley..

Minum byk air masak sis...mnum barli pn ok

Kena minum byk air & jgn tahan kencing..

uti tu.. jumpe dokter..