Rasa nak pitam

dari malam tadi saya rasa pening2 berpusing2 macam nak pitam , kadang2 mata jadi kabur . ada rasa loya2 sikit . harini ada appt kk pun saya mintak tukar date . skrg dah 37w 5d , normal ke ? ke kena pergi pac jugak ? baby ok je aktif macam biasa . takde pun tanda2 apa2 lagi

6 Balas

sy ada migrain klau mcmtu. dorang suspek sy ada darah tinggi sbb kkdg bp sy tinggi. biasa klau sy gi checkup kena mcmtu pening pitam loya kabur mata, dorang akan sruh tnggu kt blik utk rehatkan diri dan dipantau. klau tk ok jga dorang akan refer hospital. mcm sy hritu rehatkan diri 2jam jga dlm blik tu smbil² dia bgi ubat tahan sakit, sy ok lpas dpt ubat tu jdinya tk jdi refer hospital. biasa nurse akan pesan kt sy klau ada simptop tu cpt² ke hospital sbb tu tanda pre-eclampsia. jdi sis kena prgi ya bhya, skurangnya sis thu keadaan sis.

kalau tk sihat masa appt date better pegi je klinik atleast dia check. ckp symptoms mcm ni so nurse kk boleh priority untuk awak dulu. or even better awak pegi je PAC. kalau boleh jgn tunggu lama. bahaya tu. 37w dh term. ape ape hal boleh je dah bersalin. better check daripada menyesal kemudian hari

Pleaseee pergi PAC asap. Bahaya kalau rasa nak pitam and lagi bahaya bila pitam. Pergi je PAC nanti doctor and nurse akan check. Sayang nyawa awak dan baby okayyy. Stay strong.

Awak, takut pre eclampsiaa, dah check blood pressure?

Macam ciri2 anemia. Awak ada masalah hb low ke?

8mo ago

Folic acid semata tak perlu consultation doktor. Multivitamin ya, perlu consultation daripada doktor. Iron folic tu multivitamin sebab ada folic acid dan ferrous furamate.

hb 8 nurse tak bagi iron drip ke?

8mo ago

dah bagi tapi saya allergic . doktor bagi drip darah 1 bag je