Minum susu kacang soya

Dari awal pregnant sampai 13week tak boleh makan apa hanya teringin minum susu kacang saja. Takda risiko apa" kah?

2 Balas

apa² makanan atau minuman kena ambil secara sederhana. kalau sy minum ja,tp bukan setiap hari. lebih² lg susu kacang soya dlm kotak tu minuman berproses,tinggi kandungan gula. sy ada baca 1 blog pengalaman tt masa dijahit lepas bersalin,kulitnya susah nak dijahit sbb mcm tauhu. rupa²nya sbb dia amalkan minum susu kacang soya. sejauh mana kebenarannya,sy tak tahu. tp mcm yg sy tulis td, sy minum juga susu kacang soya. tp bukan setiap hari. kadang² ja bila teringin sgt

11mo ago

ni sebenarnya ikut jenis kulit kita. ada org tak makan tauhu/soya pun kulit jenis rapuh/lembut. so takda kena mengena lah sebenarnya. cuma pengambilan makanan dlm keadaan sederhana & berkala tu mmg betul. mengandung/tak still kena jaga makan.

blh je mnum sis xdek masalah. cuma kontrol skit je sbb manis kan .