Sakit celah kangkang area tulang tundun

Dari 32weeks dah sakit cuma sekali sekala. sekarang 35weeks hadoi sakit makin kerap. kalau dari duduk nak bangun, dari baring nak duduk, tukar posisi masa baring. kalau jalan pun sakit. tu ke yang orang kata kepala bayi dah dekat laluan? #ingintahu #bantusharing

13 Balas

saya skrg 36w alami benda yg sama 🤧 jalan menyenget jeeee...lps tu saya perasan perut sy mcm makin kecil & mcm makin rendah. ada sesiapa tahu tak knp jd mcm ni? adakah sign tanda² nk dkt bersalin? masa scan 34w Dr ckp baby dh masuk laluan tapi masa tu perut tinggi lagi

Normal awak. Saya masa dah 30+ weeks nak jalan pun sakit kat area tu. Kalau nak tukar posisi baring kadang sampai menangis tahan sakit. Masa i checkup tanya nurse, dia kata baby dah masuk laluan (dah makin ke bawah). Then awak akan perasan bump awak tu mcm menurun sikit.

saya pon sakit yg sama dri 28w lg .. skg makin kuat plk rasa . nk pusing bdn skit nk bdiri lama2 @ nk jalan skit sgt2 . dk brtahan ja .. skg nk msok 34w .. hrp bby kuat smpai lahir .. hrp ibu jgk mampu brtahan . kdg2 nak ngis sb skit sgt2 kat bwh tu 😭😭

Yess betul tu kepla baby dh kat bwah tuu tunggu berapa minggu je lgii sis sabar yeee. thn jk dulu sakit tu nnti baby dh keluar semua sakit yg kita rsa waktu mengandung auto hilg pecyalh sbb sya berpengalamn 😅😅😅

sy pon cmto sis dari kandungan 5 bulan lg da rase tp tak heavy sgt . tp skrg da 7 bulan masyaAllah saket nye jgn ckp . lg kluw baring then nk pusing kiri or kanan srs saket Smpai husband yg Kene tlg

Sy 22weeks pon rasa simptom yang sis cakap ni…kalau berterusan makanya lama lagi nak tempuh sampai ke bersalin😂

10mo ago

Betul awak..lagi pulak uri dah turun rendah balik lagi lah terasa sakitnye..insyaAllah kite semua ibu2 yg kuat demi baby👶🏻👶🏻

Itulah yg sy tgh alami skrg ni😂 Dr 36w dh alami..tp xkerap sgt..skrg dh 38w makin kerap rasa tu

sy dah 38w 2day.sama juga mcm sis alami skg.. nak basuh kaki angkat sikit pun trasa sakit ngilu..

10mo ago

sama sis. nak pakai seluar hadoi. kalau kaki sakit boleh di urut. situ sakit tak boleh nak urut🤭

Sy pon tgh rasa benda yg same.. Dah 36 wks ni.. Jln pon kangkang2.. Sakitt oittt😂

sma lha kita siz... sy dh 39w mmg kerap sgt skit smpi hsbd dh risau dh tgk...