Minum Air Gula

Dapat perasa oren mcm F&N sedappp ?... Moga result next appointment ok... sebentar lagi 2 jam ambik darah lgi huhuhu #30weeks.... Mummy semua mcm mana? Moga dipermudahkn ya...

Minum Air Gula
72 Balas

Saya penah minum kat kk skali xde perisa.. Nak pitam,muntah² smpai cirit birit.. Lpstu cek jantung baby laju, smpai kena masuk air.. Last skali saya repeat mnum air gula kat swasta, perisa blackcurrant okay je.. Masa kat swasta, sy pegi dgn suami, doc pun ckp kena rest btul2 lps mnum sbb bdn tkejut sbb terima dos gula yg tlampau tggi.. No wonder la sy muntah teruk mse kt kk, byak bjalan smbil pegi checkup urine, jumpa nurse ape smua..

4y ago

Siannya puan muntah ya... Ni lah pegorbanan time mgandung...

Dpt brperisa ok lg... Jgn dpt yg tkde perisa... Sy dlu minum tk dpt yg ade perisa... Wahh pnye gementarnye nk minum, bkn ape tkt muntah... Tp bile minum seteguk tgk tkde ape trus action perlahan lahan dok minum... Dpt pulak cawan besar... Last2 sangkut kencing manis🤣🤣 so kne la buat bsp tiap bln... 😅😭

4y ago

Aduiiii tiap2 bulan hushhh... Ngeri gak bila dgr.....

Sy dpt prisa oren jgk.. Ms mnum tu ok je.. Kjb je da hbskan.. Rsa mcm ok je.. Tp bla kuo dri klinik na blek rht dlu kt uma, kt luo klinik tu jgk kuo blek seme air gula tu mcm paip kuo.. Xd smpn cket pn.. Hahaa

4y ago

Yups.. Air gula ada yg plain Dan perasa ikut hospital or klinik (GOV or swasta) yg bg sbb x sama

Sy bln 1 ni kne mgtt...😣 xsgup rsenye tp demi bby tpksa gak...preggy kalini cm xbpe bleh telan mknan or minuman manis2 tu yg dup dap dup dap nk mnum air gula tkut klua blik...doakn sy ye...

4y ago

Tu la tgh cuba set dlm kpla ni...ta ye ats doanya...😘

sy haritu pon minum yg perisa oren ni jugak..mula2 minum masa 18w,lepas..lpstu repeat lg skali masa 28w,alhamdulillah lps jugak.hehe tp serik sgt dh rasa nk minum air gula ni..

4y ago

Wowwww... Tahniah puan.. Kann Kann cukup lh minum lg air gula buat x senang hati nk tgu date utk minum... Saya pun dah 2x minum 1st alhamdulillah lps results OK Dan 3rd trimester tggu result nurses akan call nti...

Minum sebotol ni ke... kalu kt KK lain ms pregnnt ritu skali je minum bt pertama kali ank no 4 katanya wajib walau xde masalah... huhuhu pening lalat skejap minum ni...

4y ago

Saya mgandung yg baru #ke4 ni kena minum wlaupun sejarah bersalin ketiga2 anak yg lps tiada rekod penyakit... Redho sbb dah ditetapkan Prosedure hospital huhuhu... 1st trimester OK Dan 3rd trimester ni hope OK juga results next appointment....

Sy 20w da kena minum air gula, padahal background family x de kencing manis. Disebab kan sy x de alahan sy makan banyak sbb lapar dn berat naik banyak.

Saya preggy aritu pun 2x kna telan air gula perisa oren ni. Wpon ade perasa tapi tetap xsuke sbb manis sgt n rasa perit tekak masa minum tu. Huhu

Saya tadi checkup 29mgu 6hri Berat naik dekat 1kg dlm masa seminggu.. Dah mnum air gula 2x..result ok je.. Tp kali ke 3 belom mnum lg...Seram juga rasa

4y ago

Misi dh warning kalau berat naik byk sgt kene minum lg...

Kalau puasa dri pukul 10 innsyallah...dipermudahkan urusan... Sy minum sekali teguk xbenti2..kalau benti2 minum mmg akan rasa aura dia mcmne😂

4y ago

Jns sye mmg mcm 2. .first mcm 2. .kdua pon mcm 2. .ny da 3 ary xde cll dri klnk..mmg result oke la 2. .heheh..mnom air gula pon sbb brt bdn tlbh naek lps pde slre mkn. Hehehe