Saya kuat makan

Dan tidak suka air putih

14 Balas

Sy pon kuat mkn juga, mulut asyik nk mengunyah je. Tp sbb risau risiko n berat naik byk, jd sy tukarkn kpd buah2an n kacang. Buah sy suka mkn yg jenis keras or rangup skit mcm jambu batu, sbb bile mkn n kne kunyah lme boleh buat perut rse kenyang😂Utk air pula, since air kosong penting time preggy jd nurse nasihatkn minum air kosong yg sejuk, sbb klu air tu sejuk tekak xloya bila minum.

sy pn kuat mkn skrg tambah2 takde alahan langsung.. tpi tu laa mkn tu kena slalu bringat.. makan makanan yg sihat utk baby dlm perot.. air masak tu wajib minum lebih dari biasa kita minum.. air masak ni bekal oksigen utk baby n cuci buah pinggang kita jgk

klau awak preggy.. wajib jaga pemakanan.. mkn dgn kerap tp sikit.. ambil pemakanan yg seimbang & sihat..bnykkn air kosong.. x blh telan ikut sedap mulut je.. nt mcm² dtg mslh penyakit pd awak & janin.. kena elok berlarutan sampai slpas bersalin

Saya masa hamil pun ada masa susah nak minum air masak tapi kena minum juga kalau tak lagi macam² masalah. Boleh kena urti kerap sangat, gdm dll. Cuba letak perasa sedikit macam madu sesudu dalam air masak

tak suka air bakal dpt byk masalah sis, kencing kotor, alahan makin teruk, jangkitan pd vagina, kurang darah, sembelit, lemah sbb kurang hydrationdan banyak lagi..

sye plk cpt lapar kalau mknn yg sye mkn tu x kena tekak/x sedap.. minum plk nk air masak sejuk dgn air buah apple hijau je..😂

mse prgnent nie kne kurgkn mkn n lbihkn air putih sis, kang nty mcm² pyakit dtg mse prgnent nie..

kena ubahlah, minumlah byk air masak. kang kena GDM tertanya2 pulak mcmmna boleh kena..

Sy trimester ke 3 bru blh telan air putih... Lagi pon tgh mlm asyik haus je

semasa preggy ke atau selama ni mmg mcmtu... kena ubah la puan..slow²