Normal ke pregnant 6-7 week perut selalu masuk angin ?

Dan cara saya nak okay, saya perlu muntah.. adakah ianya normal ?

16 Balas

normal perut mcm tu.. banyakkan rehat, minum air suam perlahan-lahan. Cara awk nak okay PERLU muntah tu mcm dipaksa muntah pulak, bg saya mcm tak okay. Macam dah perangai pesakit aneroxia gitu. Saya search je simptom hamil di apps ni, dan di situ ada cara mengatasi. Saya cuma amalkan rehat, minum air suam perlahan-lahan,

Saya lalui benda yang sama juga sebelum ni, huru hara kerja harian saya sebab perut tak selesa. Cara untuk lega muntah & buang angin je, sebelum ni saya tak tahu minyak tak boleh sapu diperut, saya sapu minyak yuyee memang lega angin keluar. Tapi doctor tak sarankan. Nak tak nak kena tahan dan muntah je 😥

2y ago

InshaAllah smoga cepat hilang taoi saye pun lalui bnda sama https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Klai xleh tekan ltk je number nti saye add

normal.. sy mudah sgt pedih ulu hati.. xbole lapar.. makan sedikit tapi kerap.. pagi selera makan masuk ptg bawak kemalam dh xselera nk telan nasi. ptg pakse jugak makan nasi. kalau xmakan mlm mesti muntah perut dh masuk angin .. # firstbaby #10 week

2y ago

Tahniah sis https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat

Normal https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️

Saya.. Tp sy x perlu nk muntah.. Minum air suam2 panas.. Nnti sendawa. Mandi air panas, blik kerja trus mandi dan sapu vicks di ibu jari kaki.. Pakai baju serap haba.. Supaya angin dan sejuk dlm bdn dpt dikeluarkan setiap hari..

maaf nak tanya, kandungan kita sama 6minggu. awak dah pi scan? sbb saya da pi scan kelmarin, belum nampak kantung. hmm risau. first baby

2y ago

saya scan di swasta. klinik sakit Puan.

Sangat normal. Saya minggu 14 pun banyak angin especially waktu malam.

Normal. Minum air kena teguk, elak guna straw. Kunyah mknn sikit2.

Normal, saya trimester 1 banyak muntah angin + pahit