Tumpang tanya mengenai baju bersalin.

Hi Semua, dalam hospital nnti,kita kene pakai bra tak time pakai baju pink tu?

Tumpang tanya mengenai baju bersalin.
34 Balas

Rasa nye dalam lb room x perlu pakai seingat sy sbb lepas bby keluar je masa fresh dari oven nurse atau bidan akan letak kan di dada kita dan akan suh kita buka baju bg bby cari breast kita.. Itu la 1st touch kita dengan bby. Masa check up o&g akan ada nurse briefing atau masa kursus peneman.

Saya sampai hosp je terus d suruh pakai baju pink. No underwear dan bra. Tapi saya pakai tudung masa kat LB. Jaga aurat,takut ada doc atau pelatih lelaki. Tapi semua yg ada dlm LB masa saya bersalin tu perempuan dan muslim. Saya bersalin d hosp kerajaan.

1y ago

so far sepanjang kt hospital mmg xpakai bra..lgpjn baju tu besar..cuma pakai tdung ttup dada la..xde sapa pn nak tgk.. n masa bersalin mmg semua perempuan dlm tu...cuma masa kt LB, utk pecahkan ketuban tu semua klu perlu n doktor pakar akn datang cek..sy dpt pakar Lelaki...mmg drpd kena refer hospital n masuk wad mmg doktor pakar tu lelaki .cuma masa nak bersalin tu doktor tu keluar n semua nurse n sister perempuan yg jaga

masa sebelum masuk wad saya pakai bra .masa dalam lb dr akan suruh bukak sebab nak letak baby atas dada nanti lepas tu dah x pakai masa nak keluar wad baru pakai. tapi kena pakai tudung masa waktu melawat sebab masa tu suami masing2 akan datang dekat wad.

Haha sy dlm lb dan ward tak pakai bra dah mmg 😂 sbb masa dlm lb tu disuruh buka bra lps dah bersalin haa amik kau tak pakai langsung🤭 sbb jahitan masih baru susah nak gerak hehehe nasib baik baju tebal sikit hehe

Seingat saya tak pakai bra. Tapi masa baring kat katil tu, masih pakai tudung. Jadi tak nampak la sangat kan. Saya pakai tudung bawal jadi pin kat dagu je. Bila nak meneran tu, bukak tudung sebab nurse suruh.

Masuk2 ja ward kna suru buka bra n seluar dlm 😂 first bby sya tekejut sbb kena suru buka malu konon 😂 itu dkt swasta lah xtau pula kalau kerajaan 😅

Sy pkai je kcuali kalo blum bsalin tu.. Bsedia nk bsalin tu mmg sy xpkai. Sbb ank kedua sy czer.. Ank ptama normal.. Ms ank ptama sy pkai je.

Dlm lb xboleh . Dlm ward boleh . Tpi sy xboley .. sbb air susu mencurah2 kluar ! . Lg pakai lg bengkak . Laupun belon berslin hehehe

3mo ago

nk thu jugak pemakanan sis hari2 mcm mne😩♥️bnyk sayur ke apa ke...

Saya dulu tudung bra saya tak pakai dkt wad. Kalau ada doc atau pelatih lelaki je saya cover. Pakai baju yang hospital sediakan je.

sy tak pakai pun.. lagipun, xde org nk tgk kita pun.. hahha, pki tudung kan.. pstu baju tu pun agak tebal jugak, so xnmpk pun..