Bacaan TSH

Dalam buku rekod kesihatan Ank sy perasan doc ada tulis di TSH:7.379mU/L..ada Tak yg blh terangkn..normal ke tak..Ank dh 2 bln baru perasan..doc tak ckp ape2 pn tntg tu..setakat nie Ank OK..cme kdg2 macam sakit tekak..Ank xde kuning mase lahir

4 Balas

TSH ialah thyroid stimulating hormone. Doktor telah check paras thyroid utk anak. Check dgn doktor sama Ada bacaan keputusan TSH adalah normal atau tidak. Jangan risau.. tak Ada apa2 yg serious.. In Sha Allah

5y ago

Semoga xde ape yg serious..tq

Hormon thyroid baby... Bacaan normal kurang dari 20mU/L.

3y ago

nk tnya.. ank sy bacaan 14 normal ke.. sbb doktor sruh repeat lg.. kena bwh 10.

doktor xcakap pape means normal lah tu

kalau x normal..ape kesan pd bby ye?