Cepatkan bukaan

Dah turun tanda darah pg td. Cek br 3cm kena warded. Anak ke2. Ada tips x nk cepatkan bukaan? ?

2 Balas

Sma mcm sy. Msa dkat ward mcm2 tips org bg. Kerap berjalan la. Baring mengiring la. Tak jalan. Last2, tiap kali contraction dtg. Saya teran sekuat hati. Last2 terbersalin msa bukaan 7cm ja. Haha anak lahir 2.79kg

6mo ago

ganas gak tu😂😂mesti puas hati kan

Kalau nak bukaan bersalin cepat cuba minum air milo yg dicampur dgn telur mentah. Insyaallah cepat bukaannya.

1y ago

hai sis boleh guna apa saja jenis telur ke?atau telur mesti guna telur kampung