39w tiba2 vagina faraj mcm pedih and gatal sikit

Dah masuk 39w dah tiba2 mcm faraj ni pedih pula and gatal skit. Keputihan xde pun. Tu pelik tu 39w baru muncul masalah ni aduii. Baru nak try buat kaedah cuci faraj pakai air garam celtic sea salt ni. Ade ke pernah hujung2 berbaki 1w ni tiba2 faraj jadi pedih/gatal?

39w tiba2 vagina  faraj mcm pedih and gatal sikit
2 Balas

ada pakai pantyliner ka awak? if ada cuba stop pakai. kerap tukar underware. selepas buang air pastikan private part lap kering2. awak mgkin rasa xde keputihan. takut keputihan sebenar terkumpul sebelah dalam vagina. mcm sy ada keputihan keluar tak byk. tp bila doctor check rupanya keputihan sy byk terkumpul sebelah dlm vagina

11mo ago

better inform nurse/doctor takut ada jangkitan bacteria (GBS) atau jangkitan yeast (candida)

sy dlu hmpir2 due dtwe mcm ni la jd gtal celah tu.merah abis smp paha.xtaw mslh ape.kputihn xde pn.smp msuk LR nurse tny noe jd merah mcm ni.ckp la gtal.mcm ruam gtu.lpas bsalin helok..jer dy slow2 hilang.xtae punca.