Bukaan 2cm

Dah dua hari bukaan 2cm. Tanda lendir coklat mcm period tu dah keluar. Sakit senggugut pun tak hilang ni. Any tips nk cepatkan bukaan ? 😭#37week

Bukaan 2cm
29 Balas

Baring mengiring ke kiri sis. Sambil baca surah waqiah.. sy baru bersalin 15/6 hari tu. Bukaan baru 1cm. Sy hanya baring mengiring ke kiri sambil baca surah waqiah. Baru baca separuh bacaan surah tu ketuban pecah sendiri.. dari start pecah sampai ke 7cm cepat je bukaan.. 2x sy baca waqiah hanya separuh jalan.. tau² dah 7cm. Masuk labour room terus beranak x sampai 5mnt.