Bukaan 2cm

Dah dua hari bukaan 2cm. Tanda lendir coklat mcm period tu dah keluar. Sakit senggugut pun tak hilang ni. Any tips nk cepatkan bukaan ? 😭#37week

Bukaan 2cm
29 Balas

Pengalaman sy, byk kn berjln..pastu mse contraction kerap, sy byk kn sujud..memg cpt bukaan..dlm mse 3 jam, dr bukaan 4 cm tros full..smpy nurse pn kelam kabut sbb masing² ingt sy nk beranak lmbt lg..😁

4y ago

Most wc ☺️

Kalau mak sy da ada bukaan..bg minum air akar fatimah...dlu anak 1st sy minum 2 gelas je..hari yg sama dr 2cm smpai hosp da 7cm

Selalunya seminggu jugak nk ke bukaan seterusnya..kna bykkan berjalan dan senaman kagel, dan bykkan amk pil kalsium ostematrix

Sy pun dah 37 weeks 5 hari.belum ada tanda2..klu nak cepat bukaan,kena bnyk mencangkung dan 🏃

4y ago

Hi sis..pengalaman sy mcm tu lah.bnyak kn berjalan..naik turun tngga..kena lasak sikit lah.. semoga dipermudahkan..

Bykn jln sis...&doa smg Allah prmudhkn sglny..&jgn nervous

Nurse pernah ajar main2 sama puting.. Semoga dipermudahkan sis

Sis pegi dekat page jamu.com situ dia ada bagitaw cara nak cepat kan bukaan

Buat senaman sis yg ada di youtube mudah bukaan tu dan banyakkan berjalan..

Cuba berjalan slow2. Banyakkan berjalan boleh mudahkan bersalin. InsyaAllah

Squat, banyak berjalan, jalan itik. Buat semua tu sampai penat.