Everytime sickness

Dah bukan morning je, whole day. Give up rasa nak makan. Dari ubat and petua macam2, tak Jalan pun.

7 Balas

hehe, nama ja kan morning sickness tapi jdi tak kira waktu, sya week 4-8 strt ptg hingga mlm, lps tu, strt pagi muntah pening, ptg mmg tido, malam nk tido, wajib pulak kena muntah.hehe, tapi skrg jdi alah naik kereta, nk muntah je naik kereta🤣. Tahan je sis ubat dia, mmg tak dak ubat, tapi kalau rasa nk mual ke ap, sya amik asam hehe, tapi buat rasa tekak. tak nk bagi muntah, sbb lps mkn muntah, muntah bukan sikit2, kalau makan nasi sebungkus, hbis la nsi sebungkus tu. Hehe, tak pe sis enjoy sama2, layan je alah kita🤭

I feel you.. saya nk mkn nasik sesenduk pun suami kena duduk tepi bg kata2 semangat. You can do it you can do it, dh mcm tgh lawan badminton. Perut lapar dan tau kena mkn klu x lg xde tenaga, tp siksanya rs bila nk suap mknn tu. Tp saya perasan bila saya dpt mkn jgk at least sesenduk nasi ke, sesenduk spaghetti ke, sejam dua lps tu mst saya jd bertenaga, jd semangat dan kurang mual. Rsnya keyword dia mmg kena mkn kot 😅😂

1st pregnancy takda sebarang alahan mai yg 2nd ni, lemau 24jam. tgk nasi jadi sebu perut, tengok mknan manis,tgk cheese apa semua tu rasa loyaaa tekak 😂😂😂 boleh lepas mkn mkanan yg bersup saja, jenuh hari2 nak ngadap sup.. alhamdulillah menanti dgn penuh sabar,berharap 1st trimester saja lalui mcm ni..

Samala, saya pun.wlupun ni anak yg ke6.ini lah fasa yg plg saya bnci kalo mngandung.stress sgt😫

it's because of hormones sis , enjoy the process 🥰🥰

Sama la sis. Dah 12w pun everytime sickness

bertabah la ibu, pengorbanan Hamil.