Persediaan barang keperluan Newborn

Dah ada checklist, tp nk mulakam dgn beli apa dulu yang penting ya?

3 Balas

pampers, baby wipes, kain balut baby, baju dia, minyak2 yg nak elak bg kembung contoh minyak yu yee..nnt nurse mintak yg tu dulu kat hospital lps bersalin..lps tu bedding baby kat rumah la kot, bantal dia, selimut, alas tidur..

3y ago

basic dlu la yaa...orait tq

sy strt dgn pkaian.. bju barut n pape lah.. tp xyh bli bnyk sbb bby cpt bsr.. selai dua je yg newborn, laen smua 6m ke ats hehe

3y ago

bru beriya nk beli baju beby, igt kna beli byk tuk NB.

Yang perlu bawa ke hospital duluu penting.

3y ago

beli yg nk bwk pegi hspital dlu la yaa okay2 tq