Tunggu bersalin

Dah 5hari kena warded dan bukaan dah 5cm. Sekarang tunggu waiting list nak masuk labour room. Dah 5cm pun kurang rasa contraction. Ke effect pain killer tu tu jadi kurang sakit? Saya kena cucuk pain killer sebab sakit masa kena induce belon 2hari lepas. Dan bukaan 5cm tu tak berubah pun. Dah puas jalan2 pusing ward still sama jerr..Lama betul boleh jumpa baby. Orang nya dah tak menyabar😂. Doakan saya semoga cepat bersalin Updated: selepas saya up status ni, dua jam kemudian terus kena pergi labour room. Masa sampai labour,doc check jalan actually baru 3cm😂 doc lain check 5cm. Dah alang2 kena masuk LR,doc decide pecahkan air ketuban jugak. Tapi lebih 12jam jalan baru bukak 4cm.kena emergency czer. Dan alhamdulillah keluar baby boy seberat 3.550kg. Terima kasih atas doa2 mommy semua. #firstmom

10 Balas

sy induce masuk ubat kat bwh tu, tak ambik pain killer. sama la sy tak sakit pun.. sebelum masuk LR sempat solat asar lama2 lg mintak doa Allah tolong.. dah masuk LR pun sama tak sakit kuat pun.. tp lepas magrib ketuban dipecahkan Allahuakbar semua contractions dr pukul 8 gitu sampai sebelum bersalin 11mlm tu semua kuat2 😅 dapat pain killer yg cucuk bontot tu je awal2.. jd mengantuk kan.. lelap jerit lelap jerit allahhh sakiiiiit. malu tp sakit amat. lepas bersalin alhamdulillah semua tak sakit keluar uri ke seluk keluarkan darah ketul ke jahit ke semua tk sakit

uishh Lama btul smpai 5hri. risau pulak dngar ni. tunggu hri jga dh jln , kemas rumah, excercise mcm mcm pun blum ada tnda. ank first risau bukaan lmbt jgak. saya dh 38w. semoga sis n bby selamat yaa. doakan saya jga dipermudahkn urusan bersalin yaa.

Congrats sis, selamat berpantang and happy breastfeeding..pilih pemakanana yg berkhasiat utk penyusuan

cuba jln itik dlm wad sis..baca zikir Ya Fattah & laa ilaaha illa anta,inni kuntu minazzolimin bnyk2

same cam sy aritu ank no7.. 5cm rasa mild n bukaan segan2..last doc tlg buka kan jln

6mo ago

ye seluk n buka dgn jari sbb nk cetuskan contraction.lepas tu baru la dtg contraction n jln buke.sis try tye doc blh x bantu dgn cara tu

sy lg 5hari kena serah diri,takut kena induce.20hb dh 2cm sampai skrg xsakit

smoga dipercepatkn dan dipermudahkn bersalin.

Wah dah brapa week? Btw goodluckk mommy

Mudahan hadapi kelahiran selamat

alhamdulillah..