Anemia (Kurang Darah)

Dah 3x asyik kurang darah ?asal chek up pasti kurang darah... Jadi sya nak tanya mmy² ada tak cadangan makanan tambahan utk tambah darah selain vitamin yg nurse beri dan jgk hati ayam... Apa makanan lain utk tambh darah... ? hari ni chek up pun smpai 3tube darah di ambil utk pnyiasatan knpa darah kurang ni... Tak tw bila nak naik²...?

1 Balas

Sy sehari sebelum checkup mkn jambu batu (tanpa asam) sebiji, hb trus naik 14. Ade yg ckp mkn kerang.

5y ago

In sha Allah.. Semoga dgn Izin Allah sya akn cuba..