Ape lagi buat untuk buat baby kluar cepat?

Dah 39w2d tp baby taknak kluar lagi ni😭😭😭Apa cara nak bagi cepat bukaan? Dah seharian jalan mall, buat jalan itik, butterfly senaman smpai kaki pun bergetar2 penat dah ni🤣 aduiii..

26 Balas

Saya minum air tebu haha🤣.. Sbb air tebu tajam kan.. So time prgnnt nk sgt mnum air tebu, sblm serah diri, minta suami beli.. Subuh esknya ada kluar lendir dan darah.. Pg hosp, 3cm

Saya pun mcm awak. Tapi tulah, terpaksa induce sebab waktu saya pregnant kena GDM. Huaa. Tapi takpe, semoga dipermudahkan urusan awak. Baby malu malu lagi la tu nak keluar 🥰

Harini sy ckup 40w. Baby masih selesa duk dalam 😌😌🤣🤣. Dah jadi malu pula pegi amek anak skolah, netizen ckp aikk tak beranak lagi 😂

11mo ago

anak sis sekolah kat mana yang netizen boleh nampak sis gi amik tu? sekolah tiktok ke? 🤣

santai2 je. relax. teruskan buat senaman cm biasa. klu overdue pun, boleh sampai 6 hari. semoga dipermudahkan urusan puan bersalin nanti.

Makan kurma sis.. Klau da dekat2 due amalkn mkn kurma setiap hari plus bt senaman tiap2 hari jgn skip.. InshaAllah😊

Makan kurma dear. Kurma is natural inducer. And you ada gym ball tak? Bounce on the gym ball insyaAllah helps

first baby saya bersalin kat 38w 5day. Tapi saya mahu tahu , kenapa tak mahu 40w bersalin? sebab apa?

Dr raihan ade bgtau klo nk cepat bersalin bole kerap bersama suami, utk bg kontraksi rahim n bukaan

bersama dgn suami lepas dalam. tu antara salah satu induce alami. semoga dipermudahkan segalanya

lain org lain cara kot ahaha sye dulu x buat pe un baring relax ii je tau ii dh nmpk kepala🤣

11mo ago

Sisss same here. Anak first tak buat pape pun. Exercise malas, bersama hujung2 pun malas. 37w keluar dah 🤣