38minggu 4hari(16/12)

Dah 38 minggu tapi baby masih sedap kt dlm perut.Kita ni je yg x sbar nak jumpa dia.Macam mana ya nak mudahkan kita bersalin nnti?Skarang contraction kejap-kejap je.Lendir atau air ketuban pun belum muncul.Ada tips x?Takut Overdue 😥😥

9 Balas

sya dh 39 weeks 4 days baby pun masih sedap dok dlm perut mummy. walhal mummy smpai skrg masih aktif berniaga berjalan dan bergerak. risau jugak overdue, edd 12.12. adakah keadaan ni normal? btw sya ank 1st

1y ago

Saya pun sama due .. tapi smpai skrngg tkde pun tanda .. kalau ada pun tipu jee .. risaunya kalau kene paksa 😭

samalah kita puan saya pun sakit on off , baby mengeras tapi tak kerap tengah menunggu hari juga ni due 16/12 semoga dipermudahkan segala urusan kita 🤲

Samalah 38w 1d dh hrini, baby sdp lg duduk dlm pakej aktif lgtu. Rasa mcm dia tgh korek2 je perut ni. Normal x ye? Risau sbb aktif sgt.

1y ago

sama la sis .rse mcm die tgh korek2 perut .lagi2 belah bawah ni😂

contractions Tu dah tanda2 dah Tu sis. X semestinya tunggu ketuban & darah. kdg contractions Tu boleh JD bukaan juga tanpa sedar

1y ago

Kalau sakit pinggang n bawah perut mcm sengugut tapi tkkluar lendiri darahh itu tanda juga kee ?

saya pun 39w belum ada tanda2 yang konsisten sekarang sakit on off dan baby mengeras pun kejap2 ..

kalau nak mudah bersalin rajin rajin lah makan buah kurma untuk memberi tenaga dalaman yer

doc pun ade pesan klu nk cepat kna kerap bersama..

sy pun dah 38w6d,masih xde tanda2 lagi..😬

try minum air kelapa....