normal ke?

dah 2hr asyk bleeding .. knp ye? rasa sakit kt bhg pinggang dan perut rasa macam sakit sengugut . normal ke? usia kandungan sy baru 10minggu ..

18 Balas

tak normal sis. g hospital utk kepastian. sy de pengalaman Thun 2019. de coklat. esoknya kuar lagi. and hari seterusnya kua darah Dan sakit Ase sengugut sume tu. sy xtau mase tu sy sebenarnya keguguran sb first time pregnant . sy igtkan normal. g toilet kuar darah byk and ketul. pastu kuar something which is kantung. pas kuar tu Ase lega, sengugut pun xrase dah. upenya gugur..

1y ago

doakan sy sis .. sy kt emergency dah ni

dah pergi hospital? kalau belom segera ke hospital. jawapan tak normal. normal pregnancy tak berlaku apa2 spotting/bleeding. kalau penempelan pon hanya berlaku pada usia kandungan kita 4@5week. sehari@2 sebesar duit syiling sepuluh sen mcm tu ja.

1y ago

mudah mudahan awak. inn shaa allah. sy doakan awak dan baby xde pape❤️🌻

tak perlu sis bertanya pndapat dlm niii sis...sb dh bleeding tooo...to x normal jika bleeding sis...trus ke hospital sis...lg elok....rasanya klau prgi klink..misi akn pesan dh awl2 jika ade bleeding trus ke hospital atau klnk trdekat...

dear.. sy doakn moga kandungan awk baik2.. sy pun bleeding jgk hritu.. sakit perut mcm senggugut.. lama sakit.. syukur skrg kandungan sy dh 6 bulan.. syukur awk dh xpt2 ke hosp tu.. sy doakn moga yg baik2 utk awk n baby

terus ke hospital sis..tu tanda2 laluan dah buka maksudnya nak gugur.simtom tu saya rasa waktu keguguran.bleeding brpa hari,cek hospital laluan dah buka.bertahan 7 minggu je..

1y ago

insya Allah..fikir kan positif..

Awak ad makan pedas ke cm ramen ke ape ke.. dlu sy blending sakit perut sbb mkn ramen pedas .. mlm tu kluar darah .. trus sy ke hospital

1y ago

kdg2 puncanya penanakan dkt bwah,lepas tu bnyk bgerak..awl kehamilan klu blh kurangkan buat kerja

Any bleeding during pregnancy is not normal. Dh dua hari dah sis.. nampak je bleeding trus pegi, takyah tggu 2-3 hari

1y ago

hrap smua ok .. thanks ya

Sis, sebarang pendarahan masa pregnen termasuk spotting adalah tidak normal. Sila pergi ke hospital bahagian kecemasan.

1y ago

ye sy kt kcemasan dah skrg ni tak tahan sgt dah

X normal ye.. saya prnah mcm sis juga bleeding 10w waktu tu. pastu perut mcm sengugut sakit xlama tu gugur.

1y ago

smpai skrg rse mcam sgugut , ni kt kcemasan dah tgah tnggu no

Saya haritu selalu bleeding masa 7week tapi 10week je terus takde bleeding dh

1y ago

Aaminnn❤️