beli barang baby

dah 23 week , boleh tak start beli barang baby? kadang2 excited tapi ye lah tak leh suka sangat mmmm due bulan 5 nanti ade tak geng? #seriusnanya #firstmom #ingintahu #pleasehelp

20 Balas

23week boleh dah beli. aritu saya pergi buat detail scan 23week. alang2 dah tahu gender tu terus pergi baby mall. beli baju and macam2. sebelum tahu gender tu ada juga beli online barang lain. mcm milk warmer,wet tissue. baju unisex. ni dah 25week 80% siap dah. tinggal nak standby barang pantang ibu anak ,barang mandian baby, set tilam. standby botol susu 1. itu je kut. yang lain lengkap blake dah 🤭. saya pun first mom due bulan 5 🤭

saya due tgh bulan 5, skrg dh start beli barang2 yg besar dulu mcm baby cot, stroller & bottle essentials. yg kecik2 saya beli next month. kalau awak duduk area kl/selangor, next month ada baby expo dekat midvalley. benda2 mahal mcm stroller/baby cot/botol boleh survey kat expo sbb harga murah. saya beli kat baby expo semalam save dekat 30%-40% dari harga asal.

Boleh beli dah. Sbb bulan depan dah nak puasa, lepastu mesti org start shopping utk raya. Bulan 4 pulak raya. Time tu maybe dah sarat. Tkut tk larat nk berjalan je cari brg. Better start awal. Beli sikit2 dulu. Dah start nnti confirm tak bolej nk berhenti. Sbb besttttt beli barang2 bby ni.

dah boleh beli sikit2 sis..kalau beli serentak mau hbis kat 1k😂..saya nak masuk 22weeks dah start beli… set tilam bantal kelambu baby,baby net,baju baby,botol susu,minyak telon dan lain2…sebulan bajet rm250 untuk barang baby..soo nnti dh dekat due semua barang complete🤗

Saya due bulan 5 gak , sekarang nak masuk 25 week . Saya dah start beli sikit je , selebih mak ngan kengkawan beri Alhamdulillah syukur . Sebab takut beli hujung banyak pakai duit hihi tapi kita doa baik baik je ❤️ Semoga Allah mudahkan urusan sis dan baby ye 🥰

saya due bulan 5. dah start beli sikit2 start week 22 sebab first time mom. bila list down keperluan jadi overwhelmed jugak. banyak jugak adoii. so kena beli sikit2 kalau x nanti takde duit nak makan bulan tu huhu.

1y ago

betui tuuu

Beli barang yg perlu dulu mcm barang pantang ibu, baju,botol susu,bedung & etc.barang mahal mcm stroller,pam susu tu lepas sebulan pantang bole beli sebab dlm pantang bukan boleh keluar bawak baby pon.pegi check up je.

1y ago

sekrg tgh kumpul sikit2 ..brg2 lain ad yg org bg setengh syukur

sy due awal bulan 5. setakat nie dh beli barang2 skit. baju newborn xbeli byk sgt sbb baby cpt mmbesar. pastu beli keperluan bag hosp je dulu. yg lain beli lewat pun xpe.

1y ago

better beli 4-5 helai je sis. yg lain beli utk 3m ke atas. sbb kut2 anak kluar2 dh besar nnti xmuat saiz nb. lgpun sy tgk beza saiz newborn dgn yg 3m ke atas xbyk beza sgt pun. ape2 pun buat la pilihan yg terbaik 😉

Sy start beli yg besar2 n mahal dulu mcm car seat, stroller, baby cot, tub mandi, baju dan lain2 nanti masuk 8 bulan baru sy beli.. tapi klu sis excited beli je la..

1y ago

tu la kdg2 kita nk beli tapi bnyk yg halang sebb tkut nty membazir

saya pun due 1/5 dah beli sikit2 dri awal so tinggal tak byk dh nak beli .. duit pn tak nampak kluar byk sekali gus sebab nak puasa and raya lagi

1y ago

ya betul nty klo beli serentak terasa banyak pulak