Mudah rasa lemah

Dah 13w1d pregnant, 90% of pregnancy days ni penuh dgn rasa sakit kepala, muntah2 dan degupan jantung naik tiba2. Setiap kali rasa semua tu mmg bdn jadi lemah dan hanya boleh baring je. Paling sensitiva pda chaya dan screen. Anyone hadap perkara yg sama? Boleh share cara nak kuatkan diri?#bantusharing #firstmom

2 Balas

Untuk degupan jantung tu sis boleh try ambil beberapa biji kismis Hitam Dan kunyah perlahan2. saya Dua2 baby pun pulse rate tinggi. so kismis tu jela penawarnya. untuk sakit kepala sis kena banyakkan minum air. kadang2 badan kita dah dehydrated pun boleh akibatkan sakit kepala tiap2 hari. kalau boleh kurangkan screen time sis. sis boleh try guna aroma therapy untuk buat sis rasa lagi tenang. biasanya boleh guna bau eucalyptus oil sebagai aromatherapy untuk sakit kepala dan pulpitation

2y ago

Terima kasih atas perkongsian awak 😊

Saya pernah alami sakit kepala dan sensitif pd skrin pada awal kehamilan. Jadi saya elakkan perkara yg membuatkan sy begitu