Now, obimin. At first, Zincofer.

Dah 10 hari ambik Obimin, lepas tu najis asyik cair je tak berketul mcm najis normal. Rasanya dh lama tak membuang dgn najis yg normal. Skrg mmg najis yg cair je. Ada yang mcm saya tak? Apa maksudnya ya? Adakah ia normal atau ubat tu tak sesuai dgn body saya? Saya ambil Obimin bersama vitamin C (air lemon/buahan). Nak tanya nurse tp mcm lambat lg next checkup. So nk try tanya sini dulu. Before this nurse bg zincofer tapi tak sesuai dgn saya sbb rasa pening & loya nak muntah. Tapi tk muntah pun. Tp masa ambil zincofer, najis mmg keras sgt, sembelit 3-4hari baru membuang walaupun dh ambil buahan, sayuran & air yg banyak. Bgtau doctor, doc terus bg Obimin. Bila ambil Obmin, najis cair pula & dah lama tk membuang najis normal. #firstmom #pleasehelp #bantusharing

11 Balas

sy amik zincofer skrg, Alhamdulillah xde mslh cuma najis mmg hitam tp nurse ckp tu normal...dpt rsa njis keras masa membuang tp xde sembelit teruk,mngkin asbab sy amalkan jus pati delima + byk mnum air kosong kut...apa² pon semoga yg baik² sje utk awk & baby yew 😊