petua

Da x spa2 yg blh share utk bp yg tggi...skrg dlm air kencing dh de protien...skrg kndungn dh 35mggu...kdng 2 smpai kaki bengkak sgt

2 Balas

BP tinggi tu brpe sis.. Sy ada mslh urine ade protein jgk.. Sy amalkan mnum air barli tanpa gula sis.. Rebus dgn daun pndan bg wangi sikit.. Sdap jgk wlaupun tawar.. Dan air kosong.. Kurangkan mnum mnis2.. Alhamdulillah urine sy dh ok.. Kne jga sis.. Urine ada protein bhya utk bby nurse ckap.. Sy dh 39w1d..tunggu hri je ni

4y ago

Bolh cuba tip sis,sy pon baru thu td ad protien dlm urien..risau jgk...sb tkot jejas bby😣

Sis dh di diagnose preeklampsia ke ? Kalau utk turunkan BP, yg pernah sy baca kena makan benda2 pahit n masam. Macam makan belimbing buluh, air rebusan peria katak, etc. Tp utk preggy, x sure cara tu baik utk baby ke x. Sis perlu mintak pandangan Doktor.