TAK FAHAM

Da tau pregnant beria nak puasa then ape2 jd meroyan kau da pregnant makan je la yg nk seksa anak tu da kenapa ??? Puasa bole ganti nyawa boleh ke sis ?????

28 Balas

Kannnn....setuju sgt. Byk pulak tu post soalan yg sama tanye boleh puasa ke x. Dlm asian parent pon ade artikel psal ni. Cuba2 la byk membaca sikit. Islam tu xkejam..yg kejam si ibu sbb menyeksa ank dlm kandungan

4y ago

Setuju menyeksa anak dlm perut. . .lepas tu menyesal adui haha

Tak memasal soalan sis ni buat org bergaduh di bulan ramadhan..sy rasa tak patut sis keluarkan kenyataan ni..da tentu la ni group utk mummies nak tanya soalan atau bg pendapat bukan group masak apa tak jadi harini🤣

4y ago

Hahahaha ehh sape yg nk begaduh pendapat masing2

Sya 33w puasa jgk inshaAllah..ikut kemampuan klu rasa nak puas,xmampu xyh la puasa yea..cuma pendapat. .

Sy tk puasa pun😅, sbb gdm. Lepas brsalin, ganti sikit2 sblum puasa berikutnya.

Btul tu kesian anak dlm perut. Kte cuma x puasa je yg lain terawih sume buat je mcm biasa ✌🏻

4y ago

Saya pun tarawikh buat je, walaupun nak bgun dari sujud tu dah macam unta.😅 puasa mmg saya try smpai tgh hari, tpi dah 2 hari tghari pening tak larat.

Btl tu..kesian la dkt baby dlm perut tu lapar.. jgn da jadi bru nak mnyesal..fhm2 la hrmmmm!

4y ago

Yg nie kelakar. Baby dalam perut lapar?🤣🤣🤣. Mana ada bby dlm perut lapar,bby serap nutrient dri ibu melalui plasenta la dear. Statement nie buat saya rasa nk ketawa. Wanita hamil yg berisiko yes tak digalakkan berpuasa. Yg ok xde masalah larat teruskan je la puasa,make sure masa bersahur & berbuka ambil makanan yg berkhasiat. Tak larat,berbuka la awal. Nk sure lg,dptkn khidmat nasihat doktor.

Haha sabo sis.. Bulan2 pose ni jgn marah2..

Jgn la negative sgt.

ye.. klu xlarat xyah la puasa..