Ingin tahu

Da seminggu keluar mcm ni...knpa yee.. Maaf gambar agak kotor. #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

Ingin tahu
13 Balas

sis try klu ke toilet kencing lap guna tissue untk tgk keputusan tu,,klu wrna keputihan mcm dark2 brown mcm tu laju2 ke hospital sis,, tapi klu tak keputihan biasa sja ssi rajin2 ganti pad sja,, alp tissue tu tiap kali kencing yer untk sis tau keputihan tu wrna apa..

Kalau ia darah awak kena pergi klinik untuk chek. Selalunya yg keluar darah atau tompokkan coklat. Kalau keputihan dan berbau awak kena kerap makan yougurt nak kurangkan keputihan jngan pakai apa2 pencuci bahaya untuk janin awak.

ni macam keputihan, better mintak dgn nurse/doc d kk utk swab sample..x gatal pun boleh ad jgk gbs, sy +ve gbs..keputihan btukar warna, x bau n x gatal. klo bt kt klinik swasta mahal..dlm 300 - 400++

Nmpk mcm keputihan yg dh oxides je, kerap tukar pad/panty liner. Then observe tgk wrna mula2 dia keluar mmg cmtu ke. Saya ada cmni kdg2 bila lupa lama x tukar panty liner, mcm dr pagi - ptg.

1y ago

Mmng kluar ii mcm tu saya da cek da setiap kali saya tukar pad

keputihan ni. berbau tak? kalau berbau terus kena bgtahu nurse. ni dah berwarna jadi mungkin boleh bgtahu je utk langkah awal. bahaya biar keputihan lama2 takut jangkitan gbs

1y ago

Saya kene serah diri 16hb tapi tadi saya da bg tau nurse tu dia kata okeh je.. Tak berbau pon..

jangan sampai turun darah je , banyakkan rest ye in shaa Allah . Kalau da turun darah baru pegi hospital ke or klinik

1y ago

Okeh sis terima kasih 😊

sis ada keputihan ke? sy rasa luka tu. sy pernah kena mcmtu. pastu amek sample keputihan. sis ada garu2 atau korek ke?

1y ago

Takde plk.. Tapi keputihan tu ad la da bg tau misi tu tapi dia kata normal je

kalau sempat lg pergi klinik luar utk check. boleh cuba cari 2nd alternatif.

keputihan kan..kalo warna coklat2 atau darah tu perlu risau dan jumpa Dr ye

ni keputihan je. sama mcm saya. kalau boleh gi buat test gbs.