40 weeks

Da genap 40mnggu..tpi tanda2 belum ade lagi..tips2 ape lagi yang mujarab supaya tanda2 nak bersalin tu ada,share ilmu sikit mommy2 hehehe..tak sabar nak jumpa baby tapi baby syok pula kat dalam perut nie?

1 Balas

Sy baru bersalin 16 hari yg lepas.. bersalin minggu ke 40..tak de apa2 tanda nak bersalin..minggu 38 sampai 40 tu sy berjalan kaki kt padang naik turun tangga tapi still tak de bukaan..mse check up minggu ke 40 doc cek air ketumban kurang dan takut baby lemas atau termakan najis sbb dah genap 40 minggu terus sy diinduce pada hari yg sama..esoknya tu sy bersalin..dpt bersalin normal.. alhamdullilah..sy doakan Allah permudahkan urusan sis ya..tc sis!

5y ago

Aminnnn