Tak Puas Cuti Bersalin Untuk Suami Hanya Seminggu, Lelaki Nekad Berhenti Kerja Sebab Nak Jaga Anak

Cuti bersalin untuk suami selama seminggu mungkin tidak cukup. Mana tidaknya isteri amat perlu sokongan suami ketika berpantang. Apa pandangan anda tentang isu ini? Jom baca artikel penuh di sini: https://my.theasianparent.com/cuti-bersalin-untuk-suami

Tak Puas Cuti Bersalin Untuk Suami Hanya Seminggu, Lelaki Nekad Berhenti Kerja Sebab Nak Jaga Anak
9 Balas

sy skrg pun dlm berpantang..hari ke19 esok suami sy dh mula masuk kerja..berpantang sendiri dgn 6org anak..hrp Allah permudahkan sy utk handle rumhtgga wktu suami sy bkerja..mula2 mmg struggle smntara nk biasa kn diri😥😥😥 sbb dia yg buat kerja rumh smua wktu sy dlm pantang..weak nya rsa bila dia dh nk msuk kerja smula😭

2y ago

Semoga dipermudahkan

bersyukur sangat laki mcm ni snggup berhnti kerja semata2 nak jaga ank dngn isteri.. saya waktu bpntng dah lah covid.. parents jauh mak mentua pun jauh.. laki pulak ada skandal.. sengsara hidup bpntng sndiri... nasib lah bersalin normal..

Suami juga memerlukan cuti yang panjang bagi membantu isteri. Apatah lagi sekarang kebanyakan nya berpantang sendiri

2y ago

Hehe ye betul. Kalau jenis yang tengok dari jauh tu je tak tahu nak cakap apa 😂

bg Sy Cuti bersalin utk suami xcukup 7 hari. sebaiknya dlm 10 hari ke 12 hari rasa berbaloi.

👍🏻

👌🏻

🥹

😳

😣